Sunday, November 16, 2014

3 redenen waarom uw website responsive moet zijn

3 redenen waarom uw website responsive moet zijn

3 redenen waarom uw website responsive moet zijn
4 november 2014 - Responsive wat? Responsive webdesign is een methode van website ontwikkeling waarbij de website zich automatisch aanpast aan de schermresolutie van het apparaat waarop de website bekeken wordt. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring en leesgemak van de website zonder hierbij kwaliteit in te moeten leveren.
In het verleden werden er aparte websites ontwikkeld voor verschillende apparaten. Met Responsive Web Design (RDW) is dit verleden tijd.
Hieronder de 3 redenen waarom een website absoluut responsive moet zijn:
1. Verkeer van mobiele websites neemt enorm toe.
Recent onderzoek (juli 2014) heeft aangetoond dat 32% van het verkeer naar websites af komt van Smartphones en 12% van tablets. Bezoekers die afkomstig zijn van een Smartphone of tablet en op een website komen die niet goed getoond kan worden op een Smartphone en Tablet zullen meteen of heel snel weer de website verlaten. Dit zijn gemiste kansen. Vooral kleine en middel grote bedrijven maken veel gebruik van Smartphones en tablets. Deze mensen hebben vaak niet de tijd om vast achter een bureau te zitten. Veel bezoekers zullen een website hoger waarderen als deze goed te zien is op een Smartphone of tablet.
2. Een responsive website scoort beter voor SEO.
Google en Bing laten responsive websites hoger in de zoekresultaten komen als de zoekopdracht afkomt van een Smartphone of tablet. Ook zijn responsive websites gemaakt om sneller te laden, omdat deze websites ook onderweg met een minder snelle internet verbinding snel geladen moeten zijn. Omdat een responsive website maar een URL heeft zullen alle zoekresultaten van uw website ook leiden naar hetzelfde webadres.
3. Responsive websites zijn toekomst gericht.
Omdat een responsive website zich aanpast aan de resolutie van het scherm zal de website ook in de toekomst goed te zien op nieuwe apparaten, waarvan de schermresolutie anders is als de standaard van vandaag. Denk hierbij aan Smart Tv’s, smart telefoons, Google glass etc. Dit scheelt ook weer kosten in de nabije toekomst om de website alsnog om te laten bouwen zodat deze ook weer goed te zien is op deze nieuwe apparaten.
Wij van hilgie.com zijn ons bewust van deze zwaarwegende punten. Alle websites die vanaf medio 2014 door hilgie.com ontwikkeld zijn zullen daarom ook automatisch responsive zijn, zonder extra kosten.
Neem een kijkje in onze portfolio, waar u al vele responsive websites kunt bewonderen. Indien u geïnteresseerd bent in een responsive website neem dan contact met ons op. Wij zullen met een passende offerte komen om ook van uw bestaande of nieuwe website een responsive website te maken.
Over hilgie.com: De ontwikkelingen op het gebied van online verkoop, -marketing en -informatie gaan snel en social media blijft zich uitbreiden. Stilstand is achteruitgang. Daarom zorgen we bij hilgie.com steeds dat we op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën, dat we weten wat er ‘hot’ is op het gebied van social media en dat we ons steeds door blijven ontwikkelen. We zorgen steeds voor nieuwe experts op het gebied van grafisch ontwerp om te zorgen dat we steeds met nieuwe ideeën komen en altijd met een frisse blik blijven kijken naar de wensen van de klant.

No comments:

Post a Comment